Nadolazeći Galaxy S23 FE primjećen na nekoliko sajtova za sertifikaciju, što nagovještava njegov skori dolazak na tržište

 

Samsungova argentinska podružnica objavila je sliku koja prikazuje sva tri proizvoda – Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE i Galaxy Buds FE. Objavljena slika je došla sa opisom, navodeći imena sva tri uređaja, pa bi se moglo reći da ih je Samsung već najavio.

Slika se više ne može vidjeti na stranici. Prema izvještaju Sammobile-a, očekuje se da će zvanično objavljivanje biti 4. oktobra.

Galaxy S23 FE, Tab S9 FE i Buds FE
Samsung Galaxy S23 FE, Tab S9 FE i Buds FE

Nedavno je Samsung zvanično predstavio Galaxy S23 FE sa slikom zadnje strane telefona sa tri vertikalno raspoređene zadnje kamere u zelenoj boji. Ranije curenje sugeriše da se očekuje da će model biti lansiran u grafitno crnoj, biserno bijeloj, ljubičastoj lavandi i maslinastoj boji.

Naravno, potrebno je odgovarajuće predstavljanje jer ovo curenje nije dalo nikakve nove informacije. Ono je samo potvrdilo dizajn sva tri uređaja. Zvanične specifikacije, cijene i dostupnost tek trebaju da budu otkrivene.

 

Galaxy S23 FE

 

Kad riječ o nezvaničnim informacijama predviđa se da telefon bude lansiran u dvije varijante čipseta. Jednu varijantu će vjerovatno pokretati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 čipset uparen sa Adreno 730 GPU-om, dok se za drugu kaže da će se pokretati vlastitim Exynos 2200 čipom.

Očekuje se da će telefon imati 6,4-inčni Dynamic AMOLED ekran sa brzinom osvježavanja od 120Hz. Vjerovatno će se isporučivati ​​s Androidom 13, sa četiri godine ažuriranja OS-a i pet godina bezbjednosnih zakrpa.

Kad su u pitanju kamere, očekuje se primarna kamera od 50 megapiksela sa OIS-om (optička stabilizacija slike), sekundarna kamera od 8 megapiksela, telefoto kamera od 12 megapiksela i senzor od 10 megapiksela sa prednje strane. Telefon će vjerovatno biti podržan baterijom od 4.500 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 25 W.

(IT mixer)