Netflix je zvanično objavio da će popularna SF serija „3 Body Problem“ da dobije drugu sezonu

 

Serija „3 Body Problem“ je prava naučno-fantastična drama sa slojevitim misterijama i radnjama i pričom o ljudskoj povezanosti. U kratkom roku postala najgledanija širom svijeta. Za samo šest dana je imala 115 miliona sati gledanja, a nove vijesti dodatno su oduševile publiku – snima se nastavak serije.

Gledaoci su na Tviteru odmah pisali kako bolja odluka nije mogla biti donijeta i da jedva čekaju nastavak serije koja ih je zaludjela.

Priča počinje 1960-ih u Kini kada jedna mlada žena donese odluku koja odjekne vremenom i prostorom do današnjeg vremena. Zatim upoznajemo usku grupu naučnika koji moraju da udruže snage sa detektivom kako bi spasili čovječanstvo od velike prijetnje jer zakoni prirode su se kompletno poremetili. Tako zapravo pratimo nekoliko vremenskih linija kroz nekoliko kontinenata. Imamo Kulturnu revoluciju u Kini u 60-ima, Oksford u Engleskoj u sadašnje vrijeme i Ujedinjene Nacije u Njujorku.

U ovom trenutku nije poznato koliko će sezona biti snimljeno. Taj bi podatak trebao biti objavljen kasnije, a sudbina serije će ovisiti i o tome koliko će biti prihvaćena.

Podsjetimo, serija je snimljena po knjizi kineskog SF pisca Liu Cixina.

„Oduševljeni smo što možemo ispričati ovu priču do njenog epskog završetka“, rekli su kreatori. “Otkako smo pročitali posljednju stranicu veličanstvene trilogije, nadali smo se da ćemo s nama uspjeti dovesti publiku na kraj svemira“, dodali su na kraju.