Snap, kompanija poznata po Snapchat aplikaciji predstavila je treću generaciju svojih Spectacles naočara sa ugrađenom kamerom.

Spectacles 3 sunčane naočare sada imaju dve HD kamere na lijevom i desnoj ivici kojima je moguće snimati 3D fotografije i video sadržaj.

Snimanje se izvodi u HD rezoluciji pri 60 slika u sekundi, za hvatanje zvuka brinu se četiri mikrofona. Sa svake strane nalazi se tipka za aktiviranje snimanja videa ili fotografija.

Pročitajte još: Sony pravi džepni klima uređaj za paklene vrućine

Naočare su napravljene od nerđajućeg čelika, a praktična torbica za naočare ujedno služi i za njihovo punjenje putem USB Type-C priključka. Baterija je puna za oko 75 minuta, dok je u jednom punjenju moguće snimiti 70 videa i preko 200 fotografija.

Snimljeni materijal skladišti se na 4 GB interne memorije (100 videa i 1200 fotografija). Primarna funkcija naočara je snimiti određeni sadržaj te ga onda podijeliti putem Snapchat-a s drugima. Nakon ručnog transfera snimljenog materijala putem Bluetooth-a ili Wi-Fi mreže na mobilni uređaj isti je moguće pregledavati i dijeliti putem Snapchat aplikacije.

Iako nisu vodootporne kao prethodna generacija Spectacles 3 naočare zbog drugih novosti dvostruko su skuplje te će se u prodaji naći sa preporučenom cijenom od 380 dolara i to u crnoj te mineral boji (isprana ružičasta boja).

(IT vesti)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.