Japanska kompanija Sony uskoro će u prodaju pustiti bluetooth uređaj pod imenom Reon Pocket, prenosni džepni „klima uređaj“ čija je namjena da, u vrijeme velikih vrućina, hladi svoje korisnike.

Uređaj veličine platne kartice težak samo 85 grama i ne primećuje se dok ga korisnik nosi. Od izduvava hladan vazduh, a nosi se sa zadnje strane košulje ili majice. Osim toga, Reon Pocket zimi može da se koristi i za grijanje.

Uređaj se postavlja uz vrat, u poseban džepić na zadnjoj strani odjeće. Bluetooth vezom je povezan sa telefonom, a korisnik ga kontroliše putem mobilne aplikacije.

Pročitajte: Dron koji „lovi“ druge letelice

Iz Sonyja navode da njihova „džepna klima“ može da „ohladi“ korisnika i do 13 stepeni Celzijusa, u odnosu na spoljnu temperaturu. Tokom hladnih dana podiže temperaturu do 8 stepeni.

Temperatura se reguliše ručno putem telefona, a uskoro će biti uveden i automatski način rada. Uređaj ima nekoliko režima rada koje je moguće podesiti prema želji korisnika.

„Klimu“ napaja baterija koja traje i do 24 sata, a napuni se za dva sata. Reon Pocket će zasada biti dostupan samo u Japanu, po cijeni od 95 do 140 evra.

(B92)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=2dlzdZlbq2Q

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.