Ukoliko se pretplatite za servis YouTube Premium, zauzvrat ćete dobiti pristup originalnim sadržajima, muzičkom katalogu YouTube Music usluge bez reklama, mogućnost slušanja muzike u pozadini, ali i mogućnost preuzimanja (downloada) video zapisa sa YouTube-a.

Ova posljednja opcija do sada je uključivala skidanje videa u rezolucijama do najviše 720p, a u nekim slabije razvijenim zemljama čak je i besplatna.

Pročitajte: YouTube zabranjuje diskriminišuće sadržaje

Međutim, uz širenje dostupnosti Premium usluge na više tržišta, među njima nedavno i ovo naše, YouTube je odlučio svojim vjernim pretplatnicima dati i još jednu privilegiju.

Svi oni koji će plaćati pretplatu uskoro bi trebali da imaju mogućnost da preuzimaju željene video zapise sa YouTube-a na svoje mobilne uređaje u Full HD kvalitetu, tj. u rezoluciji 1080p.

Ovu novu mogućnost YouTube za sada testira u ograničenom opsegu, a primjetili su je korisnici Indije i nekih drugih zemalja unutar svojih iOS i Android aplikacija.

U ovom trenutku nije poznato kada će mogućnost downloada Full HD videa biti dostupna širom svijeta i svim korisnicima, ali i to se može ubrzo očekivati.

(IT vesti)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.