Sony je predstavio novi „pozlaćeni“ Walkman muzički plejer koji dolazi sa visokokvalitetnim zvukom bez gubitaka i cijenom od 3.200 dolara

 

Kompanija Sony je predstavila svoj najnoviji futuristički, luksuzni uređaj, a u pitanju je pozlaćeni Walkman muzički plejer kojeg je It mixer najavio u februaru.

Model, sa oznakom NW-WM1ZM2, ima bakarno kućište koje nije obogaćeno kiseonikom. Dizajnirano je kako bi se pobojšao ukupan kvalitet zvuka tako što smanjuje električni šum i promoviše više nijansiran zvuk.

Pored zlatne oplate, model ima i WiFi kompatibilnost, može da reprodukuje MP3 fajlove visoke definicije, kao i formate visokog kvaliteta kao što su Flac i Apple Lossless.

Pozlaćeni Sony Walkman stiže sa priključkom za slušalice od 3.5mm, a ima i 5-inčni ekran osjetljiv na dodir, kao i do 256GB skladišnog prostora.

Kao što se i očekuje od ovako luksuznog audio plejera, Sony Walkman NW-WM1ZM2 nije jeftin i stiže sa cijenom od 3200 dolara.

Postoji jeftiniji model, NW-WM1AM2, po cijeni od nevjerovatnih 1.600 dolara, koji dolazi sa jakim okvirom od aluminijumske legure, koji takođe smanjuje električnu buku.

Prvi Walkman, objavljen 1979. i nazvan TPS-L2, takođe je napravljen od aluminija, iako su kasnije verzije koristile plastiku. Koštao je 150 dolara, što bi, prilagođeno inflaciji, danas iznosilo oko 400 dolara.

Prema Sony-ju, uređaj može da reprodukuje 30 sati bez prestanka ako pušta audio visoke rezolucije, a može da traje još tri sata više ako se puštaju MP3 datoteke niže rezolucije.

Sony kaže da je veliki dio zvuka visoke klase, koji je što je moguće bliži onome što muzičari i producenti dobijaju u studiju, došao od materijala korišćenih u njegovoj konstrukciji – posebno pozlaćenog modela od 3.200 dolara.

(Daily Mail)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.