Dizajn novog PlayStation kontrolera uključuje programibilne pozadinske tipke

 

Novi Sony PlayStation kontroler možda će se naći u proizvodnji. Tehnološki gigant osigurao je prototip za novi dizajn kontrolera 26. decembra, navodi Polygon koji je dokumentaciju pronašao u bazi podataka Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO). Na osnovu ilustracija na web stranici, novi dizajn djeluje prilično poput trenutnih DualShock 4 kontrolera, osim što nema PS taster, a na zadnjoj strani su dvije dodatne tipke.

Patent dizajn za novi kontroler za PlayStation
Patent dizajn za novi kontroler za PlayStation

Slično tipkama dodatka DualShock 4 koji Sony objavljuje 23. januara, oni na novom dizajnu izgledaju programibilno. Možete im, recimo, dodijeliti funkcije drugih tipki kako bi se kontrole vaše igre osjećale intuitivnije i lakše na rukama.

Pročitajte još: Znate li koliko će PlayStation 5 biti jači od prethodnika?

Polygon kaže da se pozadinske tipke mogu premjestiti na druga mjesta, što bi moglo značiti i da se kontroler može prilagoditi ili da bi moglo biti drugih iteracija dizajna. Nažalost, nejasno je je li Sony ovaj kontroler zamislio za PS5 i hoće li on uopće biti pušten u pridaju.

(Engadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.