Soundscape, lider u muzičkom metaverzumu za VR i PC, najavljuje predstavljanje svoje najnovije verzije na Consumer Electronics Show 2024 (CES). Od osnivanja 2017., kompanija je pružala maštovite i interaktivne muzičke atmosfere, slične onima na festivalima.

Novi proizvod, Soundscape VR, korisnicima nudi mogućnost istraživanja virtualnih svjetova sa personaliziranim avatarima, kako samostalno, tako i u društvu. Ovo predstavljanje donosi napredni metaverzum baziran na Unreal Engine 5 sa poboljšanom grafikom i igranjem.

Značajno je što je ovo prvo veliko VR iskustvo koje koristi Unreal Engine 5, sa unaprijeđenim mogućnostima kreacije avatara i audiovizuelnim endžinom. Također, Soundscape je uspostavio saradnju s poznatim muzičarima kao što su GRiZ i Slash, čiji će virtuelni nastupi biti dostupni na različitim platformama.

Soundscape VR

Eric Alexander, osnivač i izvršni direktor kompanije, naglašava vizionarski pristup i posvećenost stvaranju impresivnih multi-reality iskustava. Soundscape će se naći u prodaji na Steamu početkom 2024. po cijeni od 39,99 USD, a CES posjetitelji će imati priliku vidjeti demonstraciju ovog inovativnog proizvoda.

Ukoliko niste još probali ovaj metaverzum, trenutna verzija Soundscape VR je besplatna na Steamu, možete je preuzeti putem ovog linka.

(IT mixer)