Sapunica oko Maskovog (ne)preuzimanja Twittera i dalje traje, pa će se njen sljedeći nastavak odigrati u sudnici.

Dok vlasnik Tesle želi da odustane od planirane kupovine, navodeći kao glavni razlog lažne profile i botove. Iz Twittera tvrde da se Maskovo bogatstvo posljednjih mjeseci smanjilo i da zbog toga ne želi da troši novac na tu mrežu.

U slučaju da na kraju ipak bude morao da kupi Twitter, Mask je nedavno ponovno prodao dionice Tesle i to u vrijednosti od skoro sedam milijardi dolara, ali izgleda da ponovo razmišlja i o pokretanju sopstvene društvene mreže koja bi mogla biti konkurent Twitteru.

Naime, tokom konverzacije s korisnicima Twittera o prodaji dionica Tesle, neko ga je upitao da li je razmišljao o pokretanju sopstvene društvene platforme u slučaju da posao s Twitterom propadne, Mask je na to odgovorio objavom linka „X.com“. Još prije nego što je objavio planove o kupovini Twittera, Mask je pominjao mogućnost pokretanja sopstvene društvene mreže, ali nakon najave akvizicije ta ideja je gotovo zaboravljena.

Ali, djeluje da od nje ipak nije odustao. Naravno, pokretanje društvene mreže od nule, iako je reč o najbogatijem čovjeku na svijetu, sigurno neće biti jednostavno i pred takvim su biznisom ogromni izazovi, u šta se uvjerio i Donald Tramp kada je pokretao Truth Social.

Što se domena „X.com“ tiče, Mask ga je kupio još 2017. od PayPala i naglasio je da ima veliku viziju onoga što bi X Corporation mogao postati. Ako se Mask zaista odluči na pokretanje mreže koja će imati taj domen, u Business Insideru kažu kako je prilično jasno šta od nje možemo da očekujemo – platformu na kojoj neće biti botova, odnosno na kojoj će se snažno boriti protiv njih i na kojoj će se cenzura svesti na minimum.

(b92)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.