Prije nego što uložite u neku skupu gejmersku konfiguraciju, razmislite o Google Stadia pretplati

 

Dolazak Google Stadia servisa za strimanje video igara je za manje od jedne sedmice, stoga je odlučeno da se otkrije koji će naslovi biti dostupni od samog početka.

Iz Gugla su još ovog ljeta otkrili koje igre možemo očekivati na ovom servisu, ali ti naslovi nisu svi dostupni od prvog dana, već će u početku u ponudi biti svega 12 igara.

Iako to generalno nije velika cifra, ponuda je svakako bogata, jer su to mahom AAA naslovi, poput Red Dead Redemption 2, Assassin’s Creed Odyssey, Mortal Kombat 11 i Shadow of the Tomb Raider.

Ovi naslovi su grafički dosta zahtjevni, što znači da korisnici na samom početku imaju prilike da se uvjere u kvalitet servisa i prikaz detalja koji on nudi “putem oblaka”.

Ispod možete pogledati svih 12 igara, a nakon izlaska je planirano dodavanje još većeg broja igara.

Assassin’s Creed Odyssey
Destiny 2
GYLT
Just Dance 2020
Kine
Mortal Kombat 11
Red Dead Redemption 2
Rise of the Tomb Raider
Samurai Shodown
Shadow of the Tomb Raider: Definitive Edition
Thumper
Tomb Raider: Definitive Edition

A sada da malo pojasnimo.

Šta je Google Stadia?

 

Zamislite svijet u kojem vam nije potrebna skupa oprema za igranje dolazećih velikih naslova. Svijet u kojem sve što trebate učiniti da biste započeli igranje otvorite internet preglednik, odaberite igru i počnite igrati – nije potrebno dugotrajno preuzimanje i instalacija igre. To bi uskoro moglo postati stvarnost ako Google Cloud servis za igre, Stadia, ispuni svoja obećanja – moći ćete preći od otvaranja tab-a Chrome do igranja 4K, 60fps igre u pet sekundi, bez instaliranja igre.

Koliko će koštati usluga ovog cloud servisa za igranje igara?

Usluga, koja je najavljena na ovogodišnjoj Konferenciji razvojnih igara u San Francisku, dobila je pravu predstavu uoči E3 2019. U 15-minutnoj prezentaciji koju je vodio šef Google Stadia Phil Harrison, saznali smo koliko će ova usluga koštati – 9.99 dolara mjesečno za neograničene igre – i koliko će nam dobra internet veza trebati a to je 35Mbps za punih 4K HDR / 60fps.

(IT mixer / Play.co.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.