Oni koji su uspjeli zaključati rani datum isporuke za Steam Deck možda su samo nekoliko dana od toga da se dočepaju nove konzole. Iz tog razloga Valve je postavio stranicu na kojoj možete proveriti da li su naslovi igara u vašoj biblioteci kompatibilni sa Steam Deck-om. Nakon što se prijavite sa svojim Steam nalogom, alatka će organizovati vašu biblioteku u nekoliko sekcija.

 

Valve testira sve veći broj igara na Steam Deck-u

 

Ako je igra označena kao „verified“, trebalo bi da radi na Steam Deck-u. Nije iznenađujuće da se Valve igre kao što su Half-Life 2 i Portal 2 smatraju potvrđene, kao i igre drugih autora kao što su God of War, Death Stranding, Tetris Effect i Sekiro: Shadows Die Twice. One sa oznakom Playable će raditi na sistemu, ali možda će biti potreban dodatni napor za interakciju sa Steam Deck-om. Valheim, The Witcher 3, Inscription i The Elder Scrolls V: Skyrim su među njima.

VR igre kao što su Half-Life: Alyx i VR verzija Hellblade: Senua’s Sacrifice neće raditi na njoj. Alat će takođe reći koliko igara u vašoj biblioteci još nije testirano na Steam Deck-u. Valve nastavlja sa testiranjem igara, tako da će ih sve više biti označeno kao Verified ili Playable u narednim mjesecima. Alat se zasniva na skupu oznaka koje je Valve dodao u Steam igre u posljednjih nekoliko mjeseci.

(PCpress / Engadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.