Druga sezona Call of Duty: Black Ops biće dostupna igračima od danas, 25. februara

 

Video-igra Call of Duty: Black Ops je dobila drugu sezonu, a oni koji imaju oko za detalje mogli su da primjete kako će se konačno ostvariti dugo najavljivani dolazak zombija u CoD: Warzone.

Dosta nagovještaja za ovo skriveno je u novoj sezoni, a jedan od njih je i „calling card“, odnosno zadatak koji glasi „U Warzone, ubijte osam zombija prije kraja prvog kruga“.

U posljednjih nekoliko nedjelja imali smo priliku da vidimo još neke nagoveštaje slične ovom, kao što je, na primjer, radio-poruka kapetana koji objašnjava nekome da je na brodu izbila infekcija koju će „teško obuzdati“.

Nije teško pretpostaviti da će se brod ovog kapetana nasukati u Verdansku, i da je pun zombija.

Igrači će i dalje da koriste neke od poznatih zombi mehanika poput kupovine oružja i nadogradnje, ali će ih koristiti za dovršavanje novih ciljeva koji postaju sve teži kako svaki meč traje. Nakon što ispune jedan cilj, igrači će dobiti priliku ili izvući, istražiti otvoreni svijet ili prijeći na sljedeći, teži cilj.

Igrači će čim aktiviraju bilo koji od načina igre kad je u pitanju druga sezona Call of Duty: Black Ops primjetiti promjene na mapi. Iako promjene mape za Verdansk ostaju misterija, novi dolazak broda Vodianoy sigurno će promijeniti nekoliko stvari oko mape, a možda čak i uvesti novu prijetnju.

U međuvremenu, u mutliplejeru, Treyarch je iskoristio novu sezonu da bi donio nekoliko ažuriranja mapa poput Crossroads, Cartel i Moskve, koje su dobile po nekoliko revizija.

Treyarch je takođe stavio do znanja igračima da će veličina preuzimanja novog Black Ops hladnoratovskog sadržaja biti između 10,5 i 26,5 GB, dok će Warzone ažuriranje biti između 16,2 i 20,8 GB.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.