Kingston je postigao definitivni dogovor s HP-om o prodaji svoje HyperX gejming divizije

 

Kompanija HP uskoro će postati vlasnikom Kingston-ove HyperX gejming divizije koja obuhvata čitav niz perifernih uređaja za video-igre. To uključuje slušalice, tastature, miševe, podloge za miševe, USB mikrofone i dodatke za konzole.

„HyperX proizvodi su dizajnirani kao odgovor najrigoroznijim zahtjevima svih igrača, pružajući im pobjedničku prednost i pomažući im da ostanu na vrhu svoje igre“, rekao je John Tu, suosnivač i izvršni direktor Kingstona.

„Obe naše kompanije napreduju zato što se fokusiramo na svoje zaposlene i dijelimo iste osnovne vrijednosti i kulturu. David Sun (suosnivač i generalni direktor) i ja smo sagledali mogućnosti za HyperX poslovanje i njegove zaposlene i obojica smo shvatili da ova promjena donosi svjetliju budućnost HyperX-a“, dodao je John Tu.

HP se posljednjih godina jako fokusirao na gejming sa svojim brendom OMEN i eko-sistemom hardvera, softvera, sadržaja i usluga.

Kompanija nastavlja s napretkom u ovom segmentu s uređajima poput laptopa OMEN 15 i HP Pavilion Gaming 16.

Osim uređaja, HP pokreće softverske inovacije pomoću OMEN Gaming Hub-a, a dodavanje HyperX-a u širi HP-ov gejming eko-sistem dodatno će mu proširiti poslovanje usmjereno gejming tržištu.

Prema dogovorenim uslovima, HP će za akviziciju platiti 425 miliona dolara, a Kingston će da zadrži DRAM, flash i SSD proizvode za igrače i entuzijaste.

(Vidi)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.