Asus ROG Ally X će biti model više klase, vjerovatno rezervisan za najstrastvenije entuzijaste

 

Asus ROG Ally X je najavljenove sedmice putem YouTube livestream-a, dajući igračima nagovještaj o tome šta će doći prije nego što zvanično bude predstavljen 2. juna. Neki od ovih detalja uključuju proširenu bateriju, obećanje više portova, promjene u njegov fizički dizajn i poboljšanja RAM-a/skladišta.

Glavni napredak bi trebalo da bude u izdržljivosti baterije. Iz Asusa nisu otkrili specifikacije po tom pitanju, ali kažu kako ne ciljaju na 30-40% dodatnog kapaciteta, već mnogo puno više od toga.

Po najavama izgleda da će se povećati i kapacitet radne memorije (sa trenutnih 16 GB), ali opet nije rečeno koliko tačno.

Sitnije promjene uključuju podršku za veće 2280 SSD-ove, drugačiji položaj ulaza za SD karticu, kao i blago revidirane ručke, D-pad, analogne palice i triggere.

Asus ROG Ally X - specifikacije
Razlika između Asus ROG Ally i ROG Ally X

Već je potvrđeno da će ROG Ally i Ally X imati isti ekran, kao što je otkriveno u videu za najavu.

Whitson Gordon, viši menadžer marketinga sadržaja za Asus ROG tvrdi da će imati “isti VRR displej”, tako da ne očekujemo OLED model, bez obzira na to koliko bismo ga željeli. S obzirom na to da ovo nije Asus ROG Ally 2, nadamo se da će pravi nasljednik ići dalje sa promjenama ekrana i prelaziti sa IPS na OLED.

Operativni sistem uređaja i dalje će biti Windows 11. Zbog veće baterije će biti malo teži, a iz Asusa su takođe potvrdili da će biti teži i za novčanik.

U najavi prenosa uživo Asus ROG Ally X, Whitson Gordon, izjavio je da je „napravljen za entuzijaste koji su željeli malo dodatnih dobrota“, zbog čega zvuči kao high-end model rezervisan samo za one koji su spremni da plate najviše. Ovo bi moglo značiti da će koštati 899 ili 999 dolara, ali za sada čekamo do 2. juna da čujemo zvaničnu cijenu.