Ove nedjelje na internetu su osvanule promotivne fotografije i videa na kojima se može vidjeti izgled cijele Huawei Mate 30 serije.

Fotografije, koje je na Twitteru prvi objavio poznati dojavljivač Evan Blas, prikazuju izgled modela Mate 30, Mate 30 Pro, Mate 30 Lite, kao i posebnog Porsche Design izdanja Pro modela.

Najjači Huawei 30 Pro bi trebalo da ima veliki zakrivljeni FHD+ AMOLED Waterfall ekran dijagonale od 6,8 inča. Na poleđini uređaja će se nalaziti sistem kamera sa četiri senzora smještenih u okrugli modul.

Za kamere je, tradicionalno, zadužena njemačka Leica. Prema do sada poznatim nezvaničnim informacijama, tu su dva senzora od 40 megapiksela, jedan od osam i četvrti ToF (Time-of-Flight) senzor. Kamera bi trebalo da ima 3X optički zum.

Manji Huawei Mate 30 dolazi sa ravnim ekranom manje dijagonale od 6,6 inča. Uređaje će napajati baterije od 4.500 i 4.200 mAh, koju će imati mogućnost bežičnog punjenja.

I Mate 30 Pro i Mate 30 bi trebalo da pokreće novi, nedavno predstavljeni, HiSilicon Kirin 990 čipset, procesor koji u sebi ima i 5G modem.

Telefoni će biti dostupni u kombinacijama od 8 ili 12GB RAM-a i 128 ili 512GB interne memorije.

Dizajn najslabijeg Matea 30 Lite razlikuje se njegove „starije braće“.

Za razliku od „notcha“ kod Pro i standardnog 30 modela, selfi kamera se ovde nalazi u „rupi“ (tzv. punch hole display).

Četiri glavne kamere će, međutim, za razliku od ostala dva modela, biti smještene u kvadratni modul, sličan prošlogodišnjem modelu Mate 20, a senzor otiska prsta će se nalaziti na poleđini uređaja, umjesto ispod ekrana.

Inače, na internetu se mogu naći tvrdnje da je ovaj telefon veoma sličan modelu Nova 5i Pro, koji je predstavljen u julu, s tim što koristi slabiji Kirin 810 procesor.

I, kao u uvek kada su njegovi premijum modeli u pitnaju, Huawei će Mate 30 Pro predstaviti i u posebnom Porsche Design izdanju.

Kućište tog prestižnog uređaja obloženo je kožom, a biće dostupan u crnoj i crvenoj boji.

Osim dizajna i tehničkih karakteristika, veliko interesovanje javnosti vlada i za softver kojim će uređaji Mate 30 serije biti opremljeni, budući da Mate 30, usled zabrane nametnute od strane SAD, nema dozvolu za korišćenje Googleovih aplikacija.

A to znači da uređaji neće imati pristup Google Play prodavnici, a samim tim, najverovatnije, ni najvećem broju najpopularnijih Android aplikacija.

Zvanične cijene telefona Huaweijeve Mate 30 serije još uvek ostaju nepoznanica.

Barem do četvrtka, za kada je u Minhenu zakazana zvanična promocija novog uređaja, na kojoj ćemo konačno saznati šta će se sve od ovoga i ostvariti…

(B92)

https://www.youtube.com/watch?v=jaKN4d7PjzU

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.