SuperImage aplikacija je struktura za povećanje rezolucije fotografije zasnovana na neuronskoj mreži sa MNN okvirom za duboko učenje i Real-ESRGAN algoritmom

 

Korišćenjem snage GPU-a vašeg uređaja, SuperImage aplikacija je u stanju da unaprijedi i vrati detalje vaših fotografija bez njihovog otpremanja na internet, čuvajući vaše podatke bezbjednim.

Sve je više rješenja i aplikacija koje koriste vještačku inteligenciju za različite zadatke, a SuperImage je još jedna takva aplikacija. Koristi MNN (Mobile Neural Netvork), mobilnu neuronsku mrežu koju je razvila kompanija Alibaba i posebno optimizovanu za upotrebu na uređajima sa ograničenim resursima, baš kao i pametni telefoni.

Pored toga, koristi Real-ESRGAN (poboljšana verzija rivalske mreže ESRGAN) koja je obučena na čisto sintetičkim podacima i do sada se pokazala kao prilično uspješna upravo u zadacima obrade slika u smislu poboljšanja rezolucije.

Šta to zapravo znači? Jednostavno, taj SuperImage zaista postiže zanimljive rezultate kada želite povećanje rezolucije fotografije.

superimage

Cijela stvar je relativno jednostavna za korišćenje; samo treba da izaberete fotografiju čiju rezoluciju želite da udvostručite, eventualno eksperimentišite sa jednim od tri dostupna režima rada, odredite izlazni format i samo dodirnite dugme Upscale.

Cjelokupna obrada fotografije se odvija na samom uređaju (nije potrebna internet konekcija), a performanse direktno zavise od njegovih hardverskih mogućnosti, iako sam rezultat uglavnom neće morati dugo da čeka.

Kada se obrada završi, slika će automatski biti sačuvana u internoj memoriji telefona i dostupna za gledanje. Za sada je dostupna samo verzija za Android telefone, ali je u planu verzija namijenjena kompjuterima.