Teamgroup je u sklopu T-FORCE Gaming serije SSD-ova predstavio novi gejmerski SSD – CARDEA Ceramic C440 s keramičkim hladnjakom

 

Teamgroup je unutar T-FORCE Gaming serije SSD-ova predstavio novi model – CARDEA Ceramic C440. Iz samog naziva se vidi – C440 je opremljen s malo drugačijim, a ujedno i boljim hladnjakom u odnosu na većinu drugih SSD-ova. Teamgroup je ovoga puta za odvođenje toplote upotrijebio keramiku, a ne aluminijum.

Sam hladnjak je bijele boje. Iz nekog razloga, proizvođač se odlučio za zlatnu boju natpisa i loga što ga u jednu ruku čini malo kičastim. Dizajn je stvar ličnog ukusa, a o ukusima se ne raspravlja. Tim više što izgled SSD-a nimalo ne umanjuje njegove performanse.

CARDEA Ceramic C440 spada u vrlo brze SSD-ove. Sekvencijalna brzina čitanja je do 5.000 MB/s, a pisanja do 4.400 MB/s.

Kupcima su na raspolaganju dva modela – kapaciteta 1 TB i 2 TB. Oba se temelje na PCIe Gen4 x4 interfejsu i oba podržavaju NVMe 1.3 specifikacije.

Osim po brzini, CARDEA Ceramic C440 ističe se i po izdržljivosti. Naime, terabajtni model će moći zapisati do 1.800 TB podataka, a 2 TB model do 3.600 TB. MTBF vrijeme je procijenjeno na 1,7 miliona radnih sati. Proizvođač je obezbjedio i petogodišnju garanciju za SSD.

Od operacijskih sistema podržani su Windowsi (Vista i noviji) te Linux (2.6.33 Kernel i noviji).

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. Što se cijene tiče, proizvođač taj podatak tek treba da objavi.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.