VIVE Studios, Sektor za razvoj i izdavanje sadržaja HTC VIVE-a i VIVE Arts danas su objavili da njihov najnoviji edukativni sadržaj T. Rex: Skeleton Crew sada možete doživjeti na Viveport-u.

Napravljen u saradnji sa Američkim prirodnim istorijskim muzejem, jednom od najpoštovanijih svetskih kulturnih, obrazovnih institucija, ovaj sadržaj je kućna verzija prvog interaktivnog muzejskog iskustva virtuelne stvarnosti za više igrača i može se vidjeti do 9. avgusta 2020. u okviru velike izložbe T. Rex: vrhunski grabežljivac (T. Rex: The Ultimate Predator).

Ovaj obrazovni sadržaj koji je razvio Immersion poziva korisnike da rekonstruišu kostur Tirannosaurus rexa, istovremeno, učeći o vrhunskom i najvećem predatoru na svijetu, evoluciji naučnih saznanja i najnovijim otkrićima.

T. Rex: Skeleton Crew dostupan je za preuzimanje svim korisnicima Viveport Infinity pretplate, neograničene usluge pretplate na VR iskustvo, a mogu se kupiti i putem Viveport internetske prodavnice.

T. Rex: Skeleton Crew postavlja igrače u sobu sličnu muzejskoj dvorani u kojoj su izloženi dinosaurusi Saurischia reda, gdje sastavljaju naučno tačan 3D model skeleta T. Rexa, kosti do kosti.

Kada je skelet završen, dvorana se pretvara u močvarno područje u današnjoj državi Montana, dom T. Rexa pre 66 miliona godina, koji je oživljen pred očima igrača.

Ova kućna verzija za jednog igrača razlikuje se od muzejske verzije po tome što nudi dodatni sadržaj koji uključuje interaktivan i zabavan obilazak koji će voditi kustos izložbe i vodeći paleontolog Dr. Mark Norell.

Kroz igru, igrač istražuje sve delove dinosaurusa i otključava mnoštvo novih sadržaja poput istorijskih činjenica, arhivskih video zapisa, vizuelnih podataka i atraktivnih animacija.

„Virtuelna stvarnost je fascinantan svijet u kojem privremeno zaboravljamo svoje uobičajene pojmove o vremenu i prostoru“, rekla je Vivian Trakinski, direktorka Muzeja nauke za vizuelizaciju nauke.

„Kao prirodoslovni muzej, možemo koristiti ovu tehnologiju da bismo omogućili našim posjetiocima da dožive najnevjerovatnija i najpristupačnija područja prirode. U VR-u ništa nije previše malo, preveliko, prebrzo, previše sporo, predaleko ili previše staro da se ne bi moglo cijeniti “, objašnjava Vivian Trakinski.

„Igra T. Rex: Skeleton Crew pokazala se kao izuzetno popularno i interaktivno sredstvo koje Američkom prirodnom istorijom približava posetioce novom izložbom T. Rex: Vrhunski grabežljivac, u kojem je 66 miliona godina stari kralj dinosaurusa zaživio u VR“, rekao je Chris Chin, generalni direktor Vive Studios. „Jedva čekamo da se ljubitelji dinosaura širom svijeta oslobode nervoze i konačno dožive ovaj veličanstveni rad kompanije Vive Studios, kroz koji donosimo djelić ove cijenjene institucije u njihove dnevne sobe“, ističe Chin.

Kroz program VIVE Arts HTC VIVE sarađuje sa nekim od najnaprednijih svjetskih kulturnih institucija.

Pored najnovijeg djela objavljenog u saradnji sa Američkim prirodnim istorijskim muzejem, HTC VIVE se etablirao kao lider u primjeni digitalnih inovacija u umjetnosti i kulturi stvarajući jedinstvena umjetnička djela i izložbe u saradnji sa vodećim umjetnicima, muzejima i kulturnim institucijama.

Kompanija je nedavno sarađivala sa muzejima Louvre i Tate Modern i Muzejem Nacionalne palače 2019 u Tajpeju i Venecijanskim bijenalom 2019. godine.

(ICT Business)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.