Tim studenata sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu H-Bridges dobio je nagradu za najbolji električni bicikl na svijetu.

Nagradu su osvojili na međunarodnom takmičenju u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rješenja „International Future Energy Challenge“ (IFEC).

Članovi tima su studenti sa odsjeka za Energetiku, Signale i sisteme, Elektroniku, Telekomunikacije i Informacione tehnologije: Filip Cvejić, Ružica Cvetanović, Lazar Nikolovski, Miodrag Joksimović, Emir Kačapor, Luka Knežević, Jovanka Cakić, Miloš Jankov, Nevena Paramentić, Nikola Branković, Nevema Bugarčić, Miloš Milešević, Kristina Radović i Silvester Forgo. Njihovi mentori su prof. dr Slobodan Vukosavić i asistent Aleksandar Milić.

Pogledajte: Bentley EXP 100 GT je električni automobil za ultra luksuznu budućnost

carVertical banner - sponsored

Organizatori takmičenja su pred učesnike stavili izazov konstruisanja elektropogona za bicikl i dodatno ih motivisali da usavrše svoje izume novčanim nagradama u vrijednosti od 10.000 USD, 5.000 USD, 3.000 USD i 1.000 USD.

Članovi tima su prototip električnog bicikla izradili u laboratoriji za digitalno upravljanje i električna vozila na svom fakultetu i već tokom polufinala zadovoljili sve zahtjeve organizatora.

Finale je održano od 29. do 31. jula u Medisonu (SAD), a na njemu je učestvovalo 10 timova.

(Energetski portal)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.