Kompanija TCL je podnijela zahtjev za patent a u opisu patenta stoji da je u pitanju „mobilni telefon sa kamerom ispod displeja“

 

Kompanija TCL je podnijela zahtjev za patent, koji ukazuje na „skrivenu“ kameru na telefonu. Patent je otkrio sajt LetsGoDigital, a zahtjev je podnijet kod CNIPA organizacije u Kini.

TCL-ov patent opisuje telefon sa zaobljenim ivicama, sličan iPhone 11 modelu. Uređaj nema izrez, a vidljivo je ispupčenje na poleđini u gornjem dijelu, gde bi najvjerovatnije bile smještene glavna i selfi kamera.

U opisu patenta stoji da je u pitanju „mobilni telefon sa kamerom ispod displeja“. Selfi kamera, koja će gledati u korisnika, će biti smještena direktno ispod displeja. To znači da neće biti izreza i otvora, dok bi dio displeja ispod kojeg je kamera na neki način postao providan, kako bi se omogućilo da kamera funkcioniše kada je to potrebno.

Ako pogledamo poleđinu patentiranog TCL telefona, vidimo opsežni sistem kamera koji se sastoji od najmanje 4 sočiva kamere. Postoji 6 „rupica“, ali šanse su da će dvije od njih služiti kao LED blicevi – slično dvostrukom LED blicu kod četverostrukih kamera iz serije TCL 10.

Međutim, ovoga puta TCL nije odabrao postavljanje svih kamera vodoravno jedna pored druge. Umjesto toga, odabran je kvadratni sistem kamera, koji je centriran u sredini s LED blicem s obje strane. Patentirani TCL pametni telefon nema dugmad na bočnim stranama uređaja. U SIM odjeljak se može doći sa dna.

Ostatak telefona izgleda poprilično standardno, sa uglavnom simetričnim okvirima i nešto većim donjim okvirom.

Vidljivo je prisustvo standardnog USB Type-C porta, ali nema priključka za slušalice, što sugeriše da bi ovo mogao biti premijum telefon, navodi „Benchmark“.

Za sada, ostaje da se vidi da li će rješenje iz patenta koji ukazuje kameru ispod displeja biti i implementirano u konkretan, komercijalni proizvod.

(LetsGoDigital)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.