Kompanija Tesla izbacila softversku nadogradnju u beta verziji koja novijim modelima omogućava da prepoznaje saobraćajne znakove, npr. zaustavlja se kod znaka „stop“

 

Kompanija Tesla izbacila je najnoviju softversku nadogradnju koja unapredjuje automatsku vožnju. Kamera na ovom vozilu može da otkrije znak ograničenja brzine, pa će se on prikazati na komandnoj tabli, a tu je i senzor prepoznavanja semafora, senzor da prepoznaje znak „stop“ i tako dalje, što će pomoći vozačima tokom vožnje.

Ono što je važno napomenuti, jeste to da će vozač dobijati obavještenja. Međutim, on će sam donositi odluke o pokretanju i zaustavljanju automobila. Na ulicama se dešavalo „spavanje“ na zelenom svjetlu, prolaske kroz crveno iz nepažnje i slično, pa bi ovaj sistem u tim situacijama bio izuzetno koristan.

Kompanija Tesla je u aprilu izbacila softversku nadogradnju u beta verziji koja novijim modelima omogućava prepoznavanje saobraćajnih znakova i semafora.

Funkcija „Traffic Light and Stop Sign Control“ je dostupna Teslinim vozilima s „potpuno samovozećom“ verzijom automobila. Kada je aktivirana, ona usporava automobil i zaustavlja ga kod znaka „stop“ ili u slučaju crvenog svjetla na semaforu.

Direktor kompanije Tesla Ilon Mask je najavio ovu funkciju još 2018. godine. On je tad izjavio da će automobili moći da izlazi iz garaže i parkira se bez asistencije vozača.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.