Prošle je sedmice saznali smo da se Xiaomi priprema na predstavljanje smartfona Xiaomi Mi 10T i Xiaomi Mi 10T Pro na svjetskim tržištima. Slike i istaknuti snimci Xiaomi Mi 10T serije takođe su se pojavili.

Očekuje se da će ovi telefoni zameniti prošlogodišnje Xiaomi Mi 9T i Mi 9T Pro na tržištu. Sada se navodi da će Mi 10T Pro biti dostupan u Indiji po cijeni za oko 475 dolara.

Pro verzija će biti opremljena glavnom kamerom od 108 megapiksela sa prilično velikim objektivom. Pored toga, Mi 10T Pro trebao bi biti opremljen OLED ekranom sa brzinom osvježavanja od 144 Hz i baterijom od 5000 mAh. Pretpostavlja se da će ovaj pametni telefon biti zasnovan na Snapdragon 865 SoC.

Što se tiče osnovne verzije Xiaomi Mi 10T, on bi trebao dobiti kameru od 64 megapiksela.

 

XIAOMI MI 10T PRO prikazan na špijunskim fotografijama otkriva gotovo sve specifikacije

 

Prošle godine Xiaomi je objavio seriju Mi 9T. Mi 9T i Mi 9T Pro koju su preimenovani u verzije Redmi K20 i Redmi K20 Pro. Sada najnovije curenja pokazuju da uskoro dolaze nasljednici Xiaomi Mi 10T i Xiaomi Mi 10T Pro. Zanimljivo je da će se ovaj put pojaviti i niža varijanta konfiguracije koju su nazvali Xiaomi Mi 10T Lite.

Informacije dolaze iz dva izvora (Digital Chat Station i Abhishek Yadav). Ovaj posljednji je otkrio da će ova tri telefona uskoro biti objavljena na globalnom nivou. Takođe je otkrio glavne specifikacije Xiaomi Mi 10T Pro i podijelio špijunske fotografije uređaja.

 

Xiaomi Mi 10 Pro

 

Curenje informacija i vijesti

 

Ispada da će Xiaomi Mi 10T Pro koristiti ekran brzine osvježavanja od 144 Hz. Tačne dimenzije ekrana još nisu poznate. Ekran bi trebao biti LCD po svemu sudeći, jer čini se da render pokazuje da uređaj ima modul za prepoznavanje otiska prsta sa strane. Telefon prihvata dizajn ekrana s probušenom rupom  u gornjem lijevom uglu za selfi kameru (tzv. punch-hole).

Render takođe pokazuje da mašina koristi tradicionalni dizajn prednje i zadnje dvostruke staklene + metalne konstrukcije okvira. Tasteri za jačinu zvuka i napajanja nalaze se na desnoj strani tijela telefona.

Xiaomi Mi 10T Pro će sa zadnje strane imati četiri kamere, od kojih glavni senzor rezolucije 108MP. Zauzima značajan dio sklopa fotoaparata, a druga tri sočiva i LED blic su ispod njega.

Takođe, Xiaomi Mi 10T Pro će imati 5000mAh bateriju što je veće od one za Mi 10 5G i Mi 10 Ultra. Nažalost, nitko od tipstera nije spomenuo procesor smartfona. Ali uređaj podržava 5G. Stoga pretpostavljamo da bi procesor mogao biti ili Snapdragon 865 ili Snapdragon 865 Plus.

Dolazi sa Android 10 izvornim sistemom.

Telefon procurio na različitim platformama sa brojevima modela M2007J3SC, M2007J3SI, M2007J3SP i M2007J3SY. Kodno ime je Apolon. Kada se uporede karakteristike, postoji svaki razlog da pomislimo da je to naš glavni junak. Stoga možemo pretpostaviti da će telefon biti dostupan u mnogim varijantama i bojama.

 

 

(GizChina)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.