Snažna poruka svim vozačima „Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš“ osvanula na bilbordima širom Republike Srpske. Kompanija m:tel i ove godine sprovodi kampanju za podizanje svijesti o važnosti savjesnog ponašanja u saobraćaju.

 

S prvim danom nove školske godine, snažna i emotivna poruka na bilbordima širom RS „Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš“, predstavlja obraćanje svim učesnicima u saobraćaju, a naročito vozačima.

„Svjesni činjenice da je u današnje vrijeme mobilni telefon dio našeg svakodnevnog života u svim njegovim oblastima, želimo pružiti bezbrezervnu podršku nastojanjima da se ovaj uređaj koristi savjesno. To svake godine i činimo sprovodeći kampanju kojom želimo podsjetiti sve vozače na neophodnost smanjenja rizika po njihovu, ali i bezbjednost svih putnika u vozilu, upravo nekorišćenjem mobilnog telefona za volanom“, navodi Milica Kondić, portparol kompanije m:tel.

Znajući da upotreba mobilnog telefona tokom vožnje može biti jedan od glavnih faktora u ometanju vozača, te da može uticati na povećanje mogućnosti nastanka saobraćajnih nezgoda sa ozbiljnim posljedicama, kompanija m:tel na ovaj način apeluje na vozače. Podsjeća ih na činjenicu da upotreba mobilnog telefona tokom vožnje može biti opasna kao i vožnja pod uticajem alkohola.

Kampanja „Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš“ biće aktivna tokom cijelog mjeseca septembra. Biće podsjetnik da je to mjesec kada počinje nova školska godina i kada je potreban dodatni oprez u saobraćaju, naročito kada je u pitanju bezbjednost najmlađih.

Kompanije m:tel i ovoga puta ima podršku Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, te Auto-moto saveza RS, ali i brojnih medijskih kuća koje su dale svoj doprinos širenju važne poruke svim vozačima.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.