Huawei je potvrdio da će nova Mate 40 serija biti poslednja od premijum modela koja će koristiti Kirin procesor. Razlog je to što je američka zabrana blokirala TSMC-ovu prodaju čipova kineskom tehnološkom gigantu. Huawei još uvijek traži moguće dobavljače čipova i čini se da bi MediaTek mogao biti jedina kompanija kojoj će biti poveren ovaj posao.

Pročitajte još:

MediaTek je objavio da je zvanično podnio zahtjev za licencu za prodaju čipova kompaniji Huawei. SAD će izvršiti neka prilagođavanja trenutne zabrane 15. septembra kako bi se ispravili neki propusti koji bi spriječili MediaTek i druge kompanije da prodaju proizvode Huaweiju.

Huawei mora da pronađe novi izvor procesora, a MediaTek je možda najpogodniji za ovu poziciju. Međutim, ako američka administracija odluči da odbije zahtjev, Huawei bi privremeno ostao bez procesora za buduće uređaje. Obje kineske kompanije takođe bi mogle da odluče da ignorišu zabranu i rade zajedno, ali u ovom trenutku nije moguće predevidjeti šta se može dogoditi.

(Nezavisne via PocketNow)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.