Reklo bi se da je WhatsApp dobrim dijelom zaslužan

 

Početkom godine WhatsApp je predstavio novu politiku privatnosti koja je izgleda odvukla korisnike od njih. Kao rezultat toga, mnogi su korisnici počeli tražiti alternativne messenger platforme koje bi nudile više privatnosti, a Telegram je bio jedan od njih. Kompanija je ranije izvijestila da su na vrhuncu kontroverze vidjeli da se 25 miliona novih korisnika registrovalo u 72 sata.

Prema posljednjim podacima, čini se da je Telegram konačno uspio dostići milijardu preuzimanja. Ovo je prema Sensor Toweru koji tvrdi da je Telegram uspio postići tu prekretnicu nakon što je lansiran 2013. godine, što znači da im je trebalo neko vrijeme da dostignu te brojke.

Nije jasno je li kontroverzna politika privatnosti WhatsAppa pomogla Telegramu da poveća njihovu bazu korisnika ili je aplikacija na kraju tamo sama stigla, ali to je zaista veliko dostignuće. Međutim, kako napominje TechCrunch, broj instaliranja ne znači nužno da se aktivni korisnici aplikacije mogu razlikovati.

To je zato što bi korisnici mogli preuzeti i instalirati aplikaciju, ali odlučiti da to možda nije za njih, ali je jasno da su Telegram (i druge aplikacije poput Signala) imale koristi od pažnje koju dobija WhatsApp. U međuvremenu je također ranije objavljeno da je politika privatnosti WhatsAppa mogla izgubiti milione korisnika.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.