Čovječanstvo je izgleda prevazišlo beživotne tekstualne poruke, pa se s vremena na vrijeme pojavi neka nova sprava koja u vještačke uređaje pokušava da udahne ljudskost, i tako građane ubijedi da nisu sami na ovom svijetu.

Jedan od najnovijih projekata je „The Kissenger“, koji na povezani uređaj prenosi poljupce, i tako korisnicima omogućava da razmijene više nježnosti.

Uređaj izgleda kao veliki telefon sa silikonskom površinom na prednjoj strani, na koju se nanosi poljubac, da bi se nakon toga izmerio pritisak na površinu, te akt nježnosti preveo u aplikaciju.

Onaj koji prima „poljubac“ može da površini približi obraz ili usne, a motori ispod površine obavljaju ostatak posla, budući da silikon pomjeraju tako da, tvrde kreatori, pritisak izgleda kao poljubac.

Sprava za poljupce je još uvek u fazi razvoja, a izgleda da je namenjena samo za iOS, tako da će najviše sreće imati korisnici modernijih iPhone uređaja.

Sprava je nastala zahvaljujući timskom radu eksperata iz City University London’s Imagineering laboratorije, koji tvrde da je ovo prvi uređaj za razmenjivanje poljubaca, prenosi PC Press.

To ipak nije potpuno tačno, budući da se 2015. godine već pojavio „Kissinger“, koji istina ne izgleda isto, ali je priroda usluge identična.

Nije jasno da li je stariji „Kissinger“ ikada ugledao svjetlost dana, kao što nije sigurno ni da će novi iOS gadget za poljupce ikada stići do iPhone korisnika, ali je jasno da se priroda komunikacije menja, i da korisnici traže više, budući da obične riječi više ne zadovoljavaju maštu koja se razvijala u online prostorima.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.