Video-igra The Last of Us 2 napokon je krenula u prodaju u cijelom svijetu, a ocjena kritičara je gotovo jednoglasna u tome da se radi o jednoj od najboljih igara za PlayStation 4

 

Međutim, mnogi su već u nedjeljama prije izlaska The Last of Us 2 bili sigurni da će ocjene na raznim internet-stranicama biti spuštane iz razloga koji nemaju veze sa samom video-igrom. Ispostavilo se da su bili u pravu.

Samo nekoliko sati nakon izlaska igre, ocjene korisnika na stranici Metacritic pala je na 3,4. Sa druge strane, ocjena kritičara „lansirala“ je The Last of Us 2 na sam vrh liste najbolje ocijenjenih igara.

Ostaje nejasno zašto je The Last of Us 2 dobila tako slabe ocjene od jednih, a dobre ocjene drugih. Oni kojima se video-igra dopala navode da igrači u tako kratkom vremenskom roku nisu mogli da odigraju cijelu video-igru, jer je za to potrebno nešto više od 25 sati.

Negativne ocjene počele su da pristižu čak i prije nego što se sama video-igra pojavila u prodaji. Sve to na osnovu procurilih informacija, prenosi portal Index.

Iz komentara koji se nalaze na sajtu Metacritic, čini se kao da mnogi svoje mišljenje temelje na uvjerenju da se radi o još jednom pokušaju „nametanja LGBTIQ+ agende“.

Za one koji ne znaju o čemu se radi: Problemi su počeli nakon što je na internet procurio dio scenarija i nekoliko video-snimaka. Iz njih se može zaključiti da video-igra sadrži neke scene u kojima se prikazuje romantična veza između dvije osobe istog pola. Radi se o glavnoj junakinji i njenoj partnerki.

Oni kojima se video-igra sviđa, veoma su oštri na društvenim mrežama. Koristi se čak i riječ poput „homofoba“ za one koji su je loše ocjenili. Moraćemo da sačekamo neko vrijeme da bismo vidjeli šta je istina.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.