Broj igara koji nekoliko godina nakon izlaska nastavlja da bilježi ogromnu popularnost kod publike je izuzetno mali, a na toj skromnoj listi se nalazi The Witcher 3, koji i u 2020. godini nastavlja da se prodaje odlično.

Poljska kompanija CD Projekt je sada objavila fantastične rezultate prodaje ove igre vezane isključivo za Steam platformu, i bez uzimanja u obzir prodaju na konzolama. Objavljeno je da je Witcher 3 od oktobra 2018. godine, pa sve do sada na Valveovoj platformi ostvario zaradu od nevjerovatnih 50 miliona američkih dolara.

Ovaj rezultat ima još jedan povoljan benefit za developere, pošto sa tom zaradom dobijaju specijalnu povlasticu od kompanije Valve, koja se ogleda u prikupljanju 80% profita od prodaje, dok mnoge druge igre svojim developerima donose 70%.

The Witcher 3 je tokom svih ovih godina bilježio stabilnu prodaju i popularnost, ali najveći doprinos u nedavnom uspjehu nesumnjivo ima Netflixova serija The Witcher. Efekti serije su se vidjeli odmah na početku, u vidu skoka broja konkurentnih igrača na Steamu, a nedavno je objavljeno i da je prodaja porasla za čak 554% procenata u decembru.

The Witcher 3 će definitivno nastaviti da se odlično prodaje i u narednim godinama, a tome pomaže i potvrda druge sezone serije na Netflixu, koja donosi brojna pojačanja, a možda čak i Marka Hamila, zvijezdu Star Wars filmova.

(Play.co.rs)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.