The Witcher VR naslov će igračima omogućiti da istražuju svijet iz prve igre koristeći neki od uređaja za virtuelnu stvarnost

 

Dolaskom The Witcher serije na Netflix, istoimeni serijal igara je dobio novi dašak života što se već pokazalo kroz fantastičnu prodaju prije svega trećeg dela, ali i starijih igara. A sad ćemo ga vidjeti i u virtuelnoj stvarnosti.

The Witcher nudi mnogo toga, zanimljivu priču, odlične borbe, odlično dizajniranih okruženja, a modovi su posebna priča. Jedan od posvećenih modera radi na izuzetno zanimljivom projektu koji će vam ovaj fiktivni svijet dodatno približiti.

Patrik Loan radi na Witcher VR naslovu koji će igračima omogućiti da istražuju svijet iz prve igre koristeći neki od uređaja za virtuelnu realnost.

Ovdje se ne radi o prostom modu za prvu igru, već Patrik radi na zasebnom naslovu u Unreal 4 endžinu, što znači viši kvalitet prikaza.

Ideja iza ovog projekta je da se omogući igračima da zađu u ovaj odlični univerzum i da iskuse poznata okruženja, dok planova trenutno nema za dodavanje mehanika borbe i karaktera.

Projekat je trenutno u izradi, ali je moguće isprobati ranu verziju koja vas smiješta u Kaer Morhen, samo vam je potreban VR headset – Oculus Rift, HTC Vive i Windows Mixed Reality.

(Play.co.rs)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.