Kompanija čini „korak unazad“ u pogledu planova za uvođenje svojih Tinder Coins-a, a ulazak u metaverzum nije prioritet

 

Prema izvještajima, šef Match Group-e, Bernard Kim zamolio je Tinder-ovu Hyperconnect jedinicu, koju su preuzeli 2021. godine da smanji svoje planove za ulazak u metaverzum.

U svom pismu, Kim navodi da “neizvjesnost” u vezi sa uspjehom sa virtuelnim svijetovima zahtjeva da kompanija “ne ulaže mnogo” u metaverzum.

Zatim, Match je okrivio kupovinu Hyperconnect-a za operativni gubitak od 10 miliona dolara u posljednjem kvartalu. Godinu dana ranije operativni profit kompanije iznosio je 210 miliona dolara.

Takođe, kompanija čini „korak unazad“ u pogledu planova za uvođenje svojih Tinder Coins-a u aplikaciju nakon sumnjivih rezultata testiranja, rekao je Kim. Iako nije potpuno odbacio digitalnu valutu, želio je da valuta „efikasnije doprinese” Tinder-ovom usponu. Bilo koji virtuelni predmet morao bi ozbiljno da doprinese sljedećoj fazi rasta Tinder-a, dodao je izvršni direktor.

Kompanija se istovremeno suočava sa preokretom u rukovodstvu. Izvršna direktorka Renate Nyborg napušta kompaniju nakon što se pridružila prošlog septembra. Nije jasno zašto ona odlazi ali Kim navodi da Match Group-a već traži zamjenu.

Nema sumnje da se Tinder suočava sa neizvjesnom budućnošću. Pored gubitka od Tinder-a, Match je prognozirao mali rast i naveo da se još uvijek bori sa promjenama zbog pandemije.

Iako je porastao broj vakcinisanih u drugoj polovini 2021. godine, nije se tako nastavilo u 2022. godini. Broj korisnika koji prvi put pokušavaju da se upoznaju preko aplikacije nije na nivoima kao prije pandemije, rekao je Kim.

(Engadget)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.