Kako ekrani smartfona rastu, upotreba tastatura na ekranu jednom rukom postala je problematična za svakoga bez zaista velikih šaka.

Za sve ostale, rješenje je možda TipeCase – futrola za pametni telefon sa pet tastera namijenjenih za unošenje teksta jednim rukom.

Štaviše, ne morate čak ni da gledate u ekran da biste kucali poruku.

Futrola funkcioniše kao tzv. „akordna“ tastatura, gdje se pritiskanjem kombinacije više tastera istovremeno unose različita slova na isti način kao što se pritiskom više tastera na klaviru odsvira pojedinačni muzički akord.

Pročitajte još: Vodič za kupovinu bežične tastature

U ovom slučaju, pet tastera smještenih po obodu kućišta, što odgovara prstima ruke, mogu se koristiti da samo da se unesu slova već i da za navigaciju kroz opcije telefona.

Iako je za njeno korišćemje potrebno učenje i prilagođavanje, ideja nije nužno loša.

Naime, dozvoljava vam da kucate jednom rukom i bez gledanja što je posebno korisno ukoliko koristite npr. pametne naočare.

Takođe, koliko god virtuelni pametni asistenti bili korisni, korisnici ne žele uvek da naglas izgovaraju komande pogotovo kada su u javnosti.

Ova kreacija trenutno postoji samo kao prototip, ali izgleda kao originalno rješenje za mnoge problema koji se naziru kako pametni telefoni polako ustupaju mjesto drugim gedžetima poput naočara, satova i slično.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.