Na nedavnom „TwitchConu“ u Las Vegasu, najavljeno je da će „Twitch“ sada dozvoljavati svojim korisnicima da istovremeno strimuju na drugim video platformama uživo. Ovo novo ažuriranje dolazi nakon što su izdate nove smjernice za simultano emitovanje, a „Twitch“ ističe da je dozvoljeno sve dok korisničko iskustvo na njihovoj platformi nije ugroženo na drugim sajtovima.

Ovo nije prvi put da „Twitch“ ublažava svoja pravila o unakrsnom strimingu. Još u avgustu, kompanija je dopustila kanalima da dijele svoj sadržaj uživo na društvenim medijima kao što su „TikTok“ i „Instagram“.

Uprkos širenju konkurencije, „Twitch“ je opsežan u vezi s tim koje su druge platforme dozvoljene za simultano emitovanje. Izuzetak su jedino kanali koji su potpisali ekskluzivne ugovore sa „Twitchom“.

Ova nova politika može se činiti kao kontraproduktivna za poslovanje platforme, s obzirom na to da bi mogla privući korisnike da prenesu svoj sadržaj na druge platforme. Međutim, spekulacije sugerišu da bi ova promjena mogla biti odgovor na nedavno prelazak nekih velikih strimera na konkurentske platforme, posebno na „YouTube“.

Iako je ovo čista pretpostavka, davanje kreatorima dodatnih izvora prihoda bez ograničenja može biti strategija koja će zadržati ključne igrače na „Twitchu“ i učiniti strimere srednje veličine zadovoljnijim svojim prihodima.

„Twitch“ nastavlja sa ažuriranjem svojih politika kako bi zadovoljio korisnike i investitore. Nedavno su se bavili pitanjem van-platformskog dokinga, uveli nove funkcije inspirisane drugim društvenim medijima, poput priča i fidova, te eksperimentisali s programima mašinskog učenja za moderaciju četova.