Zvaničnici Twitter-a su za medije istakli da sa svoje platforme dnevno izbace preko milion spam naloga

 

To je duplo više od broja spam naloga koji je generalni direktor Twitter-a Parag Agraval naveo u majskoj temi na Twitter-u, iako kompanija ostaje pri svom dugogodišnjem stavu da botovi čine manje od 5 procenata Twitter-ove aktivne korisničke baze.

Broj spam naloga i način na koji se Twitter nosi sa njima postali su sporna tačka posljednjih mjeseci, pošto je Elon Musk zaprijetio da će odustati od kupovine kompanije, navodeći zabrinutost da kompanija umanjuje razmjere ovog problema.

Twitter nije odgovorio na zahtjeve za komentarom da li najnovija metrika predstavlja ažuriranje statistike iz maja ili se računala nešto drugačije.

Prema navodima Gardijana, najnovija cifra Twitter-a uključuje korisnike kojima nije dozvoljeno da prave naloge i, kao takvi, nikada se ne računaju kao korisnici.

Twitter i Mask su postigli dogovor o kupovini kompanije u aprilu u vrijednosti od 44 milijarde dolara. U maju je, međutim, Musk tvitovao da je dogovor „na čekanju“, navodeći da bi Twitter-ova korisnička baza mogla biti sastavljena od 20 procenata ili više botova.

On je zatražio od kompanije da dokaže da je broj spam naloga od 5% koji je prijavljen tačan, a u junu je optužio kompaniju za uskraćivanje informacija, rekavši da „transparentno odbija da ispoštuje svoje obaveze iz sporazuma o kupovini“.

Agraval je rekao da je, van kompanije, teško na smislen način izračunati broj botova ili odrediti ko se računa u Twitter-ovim izvještajima o dnevno aktivnim korisnicima, koji mogu da se monetizuju.

(The Verge/B92)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.