Ilon Mask, milijarder koji je nedavno najavio akviziciju popularne mreže Twitter, sada je objavio da je ova kupovina privremeno stopirana

 

Ilon Mask je objavio da su razgovori o njegovom preuzimanju kompanije Twitter Inc. „privremeno stopirani, dok se čekaju detalji analiza koje sugerišu da spam/lažni nalozi zaista čine manje od 5% korisnika“ na društvenoj mreži.

U svom tvitu, Mask ukazuje na studiju koju je društvena mreža objavila ranije tokom maja, a koja pokazuje da lažni ili spamujući nalozi predstavljaju manje od 5% aktivne baze korisnika ovog sajta.

U međuvremenu, Twitter je objavio svoje planove da poveća napore u borbi protiv smanjenja sadržaja koji stiže od strane pomenutih naloga.

Nešto ranije, Mask je istakao da, ukoliko njegovi planovi o kupovini budu ostvareni, očekivanja na polju radne etike će biti ekstremna, ali mnogo manja od onoga što očekuje od sebe.

Kao rezultat ove vijesti, akcije Twitter-a su pale za više od 20 odsto pre otvaranja berze.

Twitter nije odgovorio nakon zahtjeva da komentariše najnovija dešavanja.

Mask je nakon dogovora o kupovini Twitter-a rekao da će jedan od prioriteta biti uklanjanje „spam robota“ sa platforme.

Takođe je rekao da Twitter smatra „javnim digitalnim mjestom za diskusiju o vitalnom sadržaju za čovječanstvo“.

Sloboda govora je temelj demokratije, rekao je Mask.

Nakon što je vijest o „stopiranju“ kupovine Twitter-a stigla u javnost, Mask je u komentaru na originalni tvit dodao da je ipak riješen da kupi platformu.

(IT mixer)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.