Ako se koristi Twitterova aplikacija za Android trebalo bi odmah da se prestane s korišćenjem i da se ažurira aplikacija

 

Twitter upozorava da se odmah ažurira Twitterova aplikacija za Android inače se rizikuje susret s hakerima.

Još uvijek postoji određeni broj korisnika koji (iz različitih razloga) neredovno ažurira svoje pametne telefone i aplikacije na njima, a oni su u ovom trenutku najugroženiji.

Milioni korisnika u svijetu započinju dan listanjem kroz objavljene tvitove na Twitteru. Mnogi se tako informišu o stvarima koje su propustili tokom proteklog dana ili noći, drugi ga koriste kako bi prokomentarisali neke aktuelne događaje.

Ali, ako koriste Twitter aplikaciju za Android trebali bi odmah da prestanu s korišćenjem i ažuriraju aplikaciju.

Pročitajte još: Hakeri ukrali podatke od 267 miliona korisnika Facebook-a, budite oprezni na sumnjive SMS poruke!

Naime, Twitter je objavio kako bi bezbjednosni propust otkriven u aplikaciji, mogao omogućiti hakerima da preuzmu kontrolu nad računom korisnika i pristupe osjetljivim podacima.

Dobra je vijest što je za to potrebno proći kroz komplikovan proces koji „uključuje ubacivanje zlonamjernog koda u ograničen prostor za skladištenje u aplikaciji“.

Twitter je već izbacio zakrpu za taj bezbjednosni propust i ako korisnici redovno ažuriraju svoje aplikacije, nemaju se čega bojati.

Ali još uvijek postoji određeni broj korisnika koji (iz različitih razloga) neredovno ažurira svoje pametne telefone i aplikacije na njima, a oni su u ovom trenutku najugroženiji.

Iz Twittera ističu kako su korisnici na iOS-u za sad sigurni, ali i da nisu primijetili da su hakeri odlučili iskoristiti taj bezbjednosni propust.

(Zimo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.