Jedna od dobrih strana korišćenja nativnih aplikacija je ta što su uglavnom dizajnirane da se lijepo uklope u izgled operativnog sistema. Međutim, ponekad nativne aplikacije nisu toliko dobre kao neke druge alternative. Ako ste korisnik macOS-a koji misli da bi se možda mogao ažurirati Microsoftov Outlook, imate sreće.

To je zato što je Microsoft najavio da će redizajn aplikacije Outlook za Mac stići ovog oktobra. Za one koji nisu čuli, kompanija zapravo radi na redizajniranju svoje aplikacije Outlook za Mac od prošle godine, a čini se da je kompanija sada spremna za pokretanje ovog oktobra.

Prema Microsoftu, jedna od glavnih promjena koju će oni unijeti u aplikaciju u smislu njenog dizajna je da joj pomognu da se bolje uklopi u nadolazeće ažuriranje macOS Big Sur-a.

Prema Microsoftu, „Novi Outlook za Mac napravljen je posebno za Mac, uključujući najnoviji macOS Big Sur. Naći ćete zaobljene uglove na dugmićima, listi poruka i prozoru za razgovore na koje utiče Big Sur. Lagani, prozračni dizajn koristi bijele površine za povećani kontrast na tekstu i ikonama. To pomaže da se Outlook osjeća prirodno na OS-u, a da se i dalje dobro gnijezdi s elementima iz Microsoftovog dizajnerskog jezika. “

Apple još uvijek nije službeno objavio datum izlaska macOS Big Sur-a, ali s obzirom na to da Microsoft tvrdi da će Outlookov novi dizajn stići u oktobru, moramo se zapitati da li bi to mogao biti i znak kada će izaći i Big Sur. S obzirom na to da je macOS Catalina također objavljen u oktobru davne 2019. godine, možda oktobarsko izdanje Big Sur-a i nije toliko nemoguće.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.