Ubuntu-ov novi logotip i dalje koristi poznatu narandžastu i bijelu šemu boja

 

Ubuntu novi logotip ima kultni motiv Kruga prijatelja (CoF – circle of friends) i sada je drugačiji. Ima čvršći i jedinstveniji izgled nego u svojim ranijim iteracijama. Možda najupečatljivije od svega je to što CoF više ne sjedi unutar kruga, već je sada smješten na dnu čvrstog narandžastog pravougaonika.

Ranije smo opisivali novi CoF kao „druženje“, napominjući da je to „snažan i emotivan prikaz međuzavisnosti koju Ubuntu ima kao OS, platforma, zajednica, projekat“.

Umjesto da se drže za ruke, izgleda da ljudi u novom logotipu spajaju ruke. To je intimniji zagrljaj. Iako je važno imati kontinuitet sa prethodnim Krugom prijatelja, ažurirana verzija je vitkija, fokusiranija, sofisticiranija, kaže Canonical o svom novom dizajnu, za koji dodaje da je više „evolucija“ nego prava revolucija.

Takođe ima malo više smisla da su glave sada unutar kruga, okrenute jedna prema drugoj i povezuju se direktnije.

Ubuntu novi logotip

Novi Ubuntu logotip je takođe istaknutiji u okviru oznake Ubuntu logotipa. Oznaka riječi Ubuntu takođe smanjuje svoj font na svjetliji, elegantniji, sa velikim slovima „U“ u „Ubuntu“ kao deo procesa.

 

Zašto je mijenjati logotip?

 

Zašto uopšte mijenjati logo? Ubuntu je poslednji put doživio rebrendiranje 2010. Ali Canonical objašnjava da, pošto se Ubuntu i tehnologije koje ga podupiru, vremenom razvijaju, tako bi trebalo da se razvija i brend koji ga predstavlja.

Novi logo Ubuntua dizajnirala je ista osoba kao i renovirani iz 2010, Marcus Hallam.

(Omgubuntu)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.