Unity dijeli tri mjeseca pristupa Unity Learn Premiumu – stotinama premijskih lekcija za obuku koje je moguće da pratite potpuno besplatno

 

Obzirom na svjetsku pandemiju koronavirusa, Unity dijeli besplatno tri mjeseca pristupa Unity Learn Premium-u. Visoko kvalitetni tutorijali i kursevi koji će korisnike programa naučiti svemu od kodiranja do dizajniranja igara i gejming vizuala. Ako želite da razvijete vlastitu igru ovo je velika prilika da krenete na posao.

Unity je višeplatformski pogon igre sa ugrađenim IDE koji je proizveo Unity Technologies. Koristi se za razvoj video igara za veb plaginove, desktop platforme, konzole i mobilne uređaje. Razvijen je 2005. godine iz OS X-a (alat za razvoj igara) u višeplatformski pokretač igre.

Unity je vrlo raširen kod manjih developera koji rade 2D i 3D igre. Riječ je o pokretaču iza Hollow Knighta, Escape From Tarkova, Cupheada, Ori and The Blind Forest i mnogih drugih gejming hitova.

Može da bude problem što se radi o vrlo obimnom softveru kojeg nije baš lako naučiti u kratkom roku.

Tu pomaže Unity Learn – web stranica koju pokreće Unity Technologies. Na njoj se nalaze stotine profesionalno odrađenih video tutorijala koji ulaze u svaki aspekt razvoja naslova.

Većina tih lekcija skriveno je iza premijske pretplate (Unity Learn Premium), ali s obzirom na situaciju sa koravirusom, Unity Technologies cijelu stvar sljedećih tri mjeseca nudi besplatno.

Ponuda traje do 20. aprila. Sve što bi trebalo da napravite jeste da registrujete profil kako biste pratili lekcije a samim tim i započeli rad na svojoj igri.

Ako odlučite da učite Unity, najbolji početak bi bio Getting Started With Unity, kurs nakon kojeg možete krenuti u 2D i 3D, kao i Beginner Scripting.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.