Avanturistička video-igra iz 1997. godine Blade Runner biće unapređena i objavljena za PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch i PC

 

Iz kompanije Nightdive Studios su u jednom intervjuu otkrili da će novi-stari Blade Runner biti dostupan kasnije ove godine.

Kako kažu, video-igra biće „ispolirana do savršenstva“. Animacije, kontrole i novi modeli igranja biće poboljšani. Biće podržana i wide-screen rezolucija, a kontrole će igrači moći sami da podešavaju.

U Blade Runner video-igri, vaš lik je detektiv Rej Mekoj koji je, poput glavnog junaka filma Rika Dekarda, zadužen za lov na replikate.

Kada je prvobitno objavljena, i kritičari i fanovi pohvalili su ovu video-igru zbog „umjetničkog“ dizajna, ali i grafike, piše Engadget.

Za razliku od većine avanturističkih igara u tom vremenu, Blade Runner vas nije tjerala da riješavate zapletene zagonetke jednim rješenjem. Umjesto toga, razgovori se mijenjaju na temelju vašeg dijaloškog izbora, a obično postoji nekoliko načina da se utvrdi potencijal.

Tu je i slučajni element okretnog pripovijedanja: većina likova može biti replikator ili čovjek, što igra odlučuje u pozadini kada započnete. Blade Runner nije pretjerano dugačka ili teška igra, ali je daleko ponovljivija od većine vrsta.

To je takođe bio vrlo inventivan s tehničke perspektive, što je omogućilo Westwood Studios da snima atmosferu filma na daleko skromnijem hardveru nego što se možda očekivalo.

Blade Runner koristio je kombinaciju unaprijed izvedenih animiranih pozadina i 3D-znakova snimljenih u pokretu, izrađenih iz voksela.

To je značilo da će igra morati da koristi statičke uglove kamere, a ljudski modeli izgledali su prilično grubo izbliza. Ali ukupni učinak je bio impresivan, i pružio je kinematografsko iskustvo čak i na računarima bez skupe grafičke kartice.

(IT mixer)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.