U Firefoxu i Firefoxu ESR je otkriven poveći bezbjednosni propust koji napadačima omogućava preuzimanje potpune kontrole nad vašim računarom

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjedinjenih Država upozorilo je korisnike Mozilla Firefox-a – odmah nadogradite taj web preglednik.

U Firefoxu i Firefoxu ESR je otkriven poveći bezbjednosni propust koji napadačima omogućava preuzimanje potpune kontrole nad vašim računarom kako bi ga koristili za isporuku zlonamjernog softvera i druge nezakonite radnje.

Već su zabilježeni pokušaji preuzimanja korisničkih računara na taj način.

Kako bi smanjili rizik trebate odmah da nadogradite Mozilla Firefox tako što ćete preuzeti izdanje Firefoxa 72.0.1, odnosno ESR 68.4.1 ili novije.

Pročitajte još: Hakeri ukrali podatke od 267 miliona korisnika Facebook-a, budite oprezni na sumnjive SMS poruke!

Na računaru Mac to možete da učinite tako što ćete pokrenuti Firefox, kliknuti About pa Firefox i potom Restart to update Firefox.

Na PC-ju trebate pokrenuti Firefox pa otvoriti redom Options, Firefox Updates or Options, Advanced i Update. Nakon toga kliknuti Restart to update Firefox. Do te opcije možete doći i ako kliknete Help pa About Firefox.

Iz Mozille je nadogradnja sa zakrpom za bezbjednosni propust stigla samo dva dana nakon što su ga otkrili u kineskoj kompaniji za računarsku bezbjednost Qihoo. Propust je označen kao kritičan.

Ovo je treći ozbiljan bezbjednosni propust u Firefoxu zabilježen tokom zadnjih nekoliko mjeseci, piše PJ Media.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.