Južnokorejska kompanija Samsung uskoro bi mogla da predstavi novi smartfon iz svoje Galaxy A serije – Samsung Galaxy A21

 

Samsung Galaxy A21 biće nasljednik prošlogodišnjeg Samsung Galaxy A20 telefona i uskoro bi trebao biti predstavljen u SAD-u. Ovih dana su se pojavile neke informacije o ovom pametnom telefonu.

Samsung Galaxy A21 imaće Infinity-O displej, sa kamerom u obliku “rupice” koja će biti smještana u gornjem lijevom uglu ekrana. Telefon će dolaziti sa AMOLED ekranom u HD + rezoluciji.

Na zadnjoj strani će ovaj telefon imati četiri kamere, za koje još nisu poznate specifikacije, ali vjerovatno će to biti glavna kamera, ultraširoka, telefoto senzor, te senzor dubine. Telefon će da posjeduje i dvostruki LED blic pored kamera.

Na zadnjoj strani takođe će se nalaziti i skener otiska prsta, baš kao što ga ima i prethodnik Samsung Galaxy A20.

Kada je u pitanju čipset, ovaj telefon bi trebao da pokreće Samsungov čipset Exynos 7904, te bi telefon trebao dolaziti sa 4 GB radne memorije (RAM-a) i 64 GB prostora za unutrašnje skladištenje.

Nju će biti moguće proširiti microSD karticom, jer telefon posjeduje utor za pomenutu karticu.

Kad je u pitanju baterija telefona, Samsung Galaxy A21 će dolaziti sa baterijom kapaciteta 4000 mAh, baš kao i njegov prethodnik Samsung Galaxy A20. Detalji o brzom punjaču koji će doći u prodajnom pakovanju još nisu poznati.

Zajedno uz Galaxy A21, u SAD bi uskoro mogao biti predstavljen i Galaxy A11, a oba uređaja pripadaju srednjem segmentu, tako da se mogu očekivati poprilično niske cijene.

(Bajtbox)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.