Nakon što su prošlog vikenda objavljene fotografije video igre Resident Evil 3, Capcom je izdao i gejmplej video za treći dio ove popularne horror igre preživljavanja

 

Video koji je objavljen za Resident Evil 3: Nemesis nije čisti gejmplej već u njoj možete vidjeti i međuscene, ali je i ovo sasvim dovoljno da bi se vidio kvalitet i količina truda koji je uložen u izradu rimejka trećeg dijela ovog popularnog serijala.

Grafika je na nivou one koju smo vidjeli u igri Resident Evil 2 (novi, treći nastavak je napravljen na istoj grafičkoj mašineriji). Međutim, vidi se da je novom nastavku posvećeno dosta pažnje tokom rekreiranja likova, neprijatelja i okoline.

Najavni video prikazuje, uz sve ostalo sa čime se susreće glavna protagonistkinja i Nemesisa kako je progoni. Takođe, uskoro se očekuje i Project Resistance – mulitplayer mode koji će biti sastavni dio Resident Evil 3 o kojem je IT mixer već pisao.

Resident Evil 2 Remake izdat je za platforme Windows, PlayStation 4 i Xbox One 25. januara 2019. godine i odlično je prošao kod publike i kritičara.

Treći dio horror apokaliptične sage očekuje se 3. aprila 2020. godine.

Da podsjetimo, Resident Evil 3 je horor igra o preživljavanju koju je razvila kompanija Capcom.

Igra je rimejk igre Resident Evil 3: Nemesis izdata davne 1999. godine i slijedi Jill Valentine i Carlosa Oliveiru. Oni pokušavaju da prežive zombi apokalipsu dok ih progoni inteligentno bio-oružje Nemesis.

(Racunalo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.