Za Valve-ovu sljedeću igru Deadlock ​​se kaže da je kompetitivna pucačina iz trećeg lica 6 protiv 6 zasnovana na herojima i trenutno se nalazi u fazi testiranja

 

Valve radi na heroj pucačini u stilu Overwatch-a pod nazivom Deadlock. Ova igra je ranije bila poznata kao Neon Prime i navodno je bila u izradi od 2018. godine.

U X postu prošle sedmice, Gabe Follower (@gabefollower) tvrdi da će se u igri suprotstaviti dva tima od po šest takmičara na ogromnim mapama sa četiri trake. Baš kao Blizzard-ov Overwatch i Valveov vlastiti Team Fortress 2, likovi će vjerovatno doći sa svojim jedinstvenim herojskim sposobnostima i opremom.

Prema procurelim informacijama, Deadlock će imati postavku koja spaja fantaziju sa steampunk-om. Igra će takođe da uključuje ​​mehaniku odbrane tornja i vjerovatno će omogućiti igračima da putuju po karti koristeći plutajuće šine, slično Bioshock Infinite.

“U osnovi, brza, brza i zanimljiva ADHD igra. Kombinacija Dota 2, Team Fortress 2, Overwatch-a, Valorant-a, Smite-a, Orcs Must Die,” rekao je Gabe Follower u svom postu na X. Prema procuritelju, dizajn heroja Deadlock-a će vjerovatno biti inspirisan DOTA univerzumom.

X korisnik je također podijelio nekoliko snimaka ekrana za koje se tvrdi da su iz Deadlock-a. Na slikama se nalazi jedan od heroja — Grey Talon — iz igre, koji izgleda kao stručnjak za streličarstvo.

Valve još nije potvrdio nikakve detalje o svojoj sljedećoj igri. Nema potvrđenog vremenskog okvira lansiranja Deadlock-a. Igra je trenutno u fazi testiranja, a nekoliko kreatora gejming sadržaja navodno je dobilo pristup testovima.