Bežična sigurnosna kamera Noorio B310 ima snažan reflektor koji se aktivira pokretom i može da osvijetli veliki vanjski prostor

 

Sigurnosna kamera Noorio B310 ima dvije karakteristike koje nećete pronaći kod većine vanjskih sigurnosnih kamera — pouzdano lokalno skladištenje i ugrađeni reflektor.

Ova kombinacija čini da bežična sigurnosna kamera Noorio B310 bude savršeno rješenje za zaštitu vanjskih granica vaše kuće.

2K sočivo visoke rezolucije sa vidnim poljem od 140° (FOV) pruža ultra jasan video zapis. Visokoosjetljivi mikrofon omogućuje vam da vidite i čujete svaki detalj.

Upozorenja se trenutno šalju u aplikaciju za pametni telefon, koja je kompatibilna sa Androidom i iOS-om. Nakon što prime upozorenje, korisnici mogu da dodirnu dugme reflektora od 600 lumena kako bi osvijetlili uljeze u mraku ili da pritisnu dugme alarma kako bi se oglasio Klaxon zujalica i uljez uplašio.

Postavke reflektora su podesive i mogu se fokusirati na određena područja koja zahtijevaju dodatnu pažnju ili se mogu postaviti da se aktiviraju pokretom.

Napredna tehnologija noćnog vida omogućava kontinuirano praćenje imovine 24/7, a osvijetljenost reflektora i temperatura boje svjetla mogu se podesiti od hladnog do toplog sjaja.

Noorio B310, uređaj u obliku kugle, je dimenzija 4,13 x 4,13 x 3,66 inča i može da se instalira bilo gdje dopire Wi-Fi bez potrebe za zamršenim ožičenjem.

Ugrađena AI karakteristika poboljšava performanse detekcije i pouzdano upozorava korisnike na sumnjive aktivnosti. Njegovi inteligentni algoritmi razlikuju ljude od drugih objekata, eliminišu lažne alarme i osiguravaju trenutno obavještenje u slučaju potencijalne sigurnosne prijetnje.

 

Besplatno16 GB lokalnog skladištenja

 

Za razliku od drugih vanjskih sigurnosnih kamera, Noorio B310 ima besplatnih 16 GB lokalnog skladištenja, koje može da sadrži do 6000 videa. Pohranjene video snimke ostaju dok ih ne izbrišete. Ne postoji vremensko ograničenje prije nego što se snimljene slike izbrišu ako se ne pretplatite na rezervni plan za skladištenje u oblaku.

Noorio B310 je IP66 vodootporan, što mu omogućuje da izdrži kišu, snijeg i druge teške vremenske uslove za nesmetanu funkcionalnost u bilo koje godišnje doba.

Za dodatnu pogodnost, Noorio nudi 30-dnevno probno razdoblje za svoju proširenu uslugu skladištenja u oblaku, piše TechNewsWorld. Nakon što korisnici postave Noorio Wi-Fi vezu, mogu aktivirati prekidač za pokretanje ponude.

U kutiji proizvoda dođe samo USB kabl bez utikača za punjenje baterije kamere. Možete kupiti solarnu ploču koja dobro funkcioniše za stalno punjenje baterija kamere bez poništavanja njezine instalacije. Solarni panel je bolja opcija osim ako u blizini nemate električni priključak za punjenje ili možete lako doći do kamere bez penjanja uz ljestve.

Cijene variraju, ponekad drastično. Noorio online trgovina ima B310 2-Cam Kit naveden po cijeni od 200 USD do 300 USD. Amazon ima isti komplet po cijeni od 225,99 USD. Oba ova kompleta dolaze sa 16 GB za lokalno skladištenje Model od 32 GB prodavao se na Walmart.com za 299,99 dolara.

(IT mixer)