Viber i Inflection udružili su snage kako bi unaprijedili iskustvo korisnika kroz novi bot nazvan Pi, koji obećava da će postati lični AI asistent dostupan svima na ovoj platformi. Pi se temelji na visoko sofisticiranom jezičkom modelu „Inflection-2.5“ koji je razvila kompanija Inflection, donoseći vrhunsku stručnost iz područja komunikacijskih rješenja zasnovanih na vještačkoj inteligenciji (AI) milionima korisnika Vibera širom svijeta.

Ovaj bot, nazvan po matematičkoj konstanti koja simbolizuje personalnu inteligenciju, obećava pružiti izuzetno saosećajno iskustvo korisnicima s različitim interesima. Pi se ističe kombinacijom visokog emocionalnog kvocijenta (EQ) i inteligencije kvocijenta (IQ), omogućavajući korisnicima da razgovaraju s Pi-jem o širokom spektru tema, traže savjete, dobiju ažurirane informacije ili jednostavno razmene misli tokom dana.

Osim toga, korisnicima Vibera će u naredna tri mjeseca biti dostupan besplatan paket stikera inspirisan Pi-jem, što će im omogućiti da dodaju posebnu notu svojim razgovorima na ovoj platformi. Uz slogane poput „mogu da ti pomognem“ ili „hajde da razgovaramo“, ovi stikeri će vjerovatno postati popularni među korisnicima Vibera, doprinoseći osjećaju povezanosti i podrške među njima.