Sve u cilju kako bi se spriječili toksični igrači

Sony je nedavno objavio ažuriranje firmvera za PS4 koje ga nadograđuje na verziju 8.0. Korisnici koji su ažurirali svoju konzolu iznenada su obaviješteni da se glasovni razgovori mogu snimati radi moderacije. Prirodno, ideja da se snimaju vaši glasovni razgovori nije se svidjela mnogima koji su smatrali da je ovo malo invazivno.

Sony je od tada ažurirao svoj blog kako bi pojasnio šta ta funkcija zapravo radi, a čini se da se više radi o moderaciji i bavljenju uznemiravačima i toksičnim igračima, a ne o špijuniranju korisnika.

Prema Soniju, „Snimanje glasovnog razgovora za moderaciju je funkcija koja će biti dostupna na PS5 kada se pokrene, a korisnicima će omogućiti da snime svoje glasovne razgovore na PS5 i predaju ih na moderaciju. Iskačući prozor koji trenutno vidite na PS4 je tu da vas obavijesti da kad sudjelujete u chatu s korisnikom PS5 (nakon pokretanja), oni mogu te snimke sa svoje PS5 konzole poslati SIE-u. “

Iako smo vidjeli kako različiti programeri dopuštaju igračima da prijave druge igrače zbog toksičnog ponašanja, ovo mora biti prvi put da vidimo kako kompanija dozvoljava korisnicima da snimaju glasovne razgovore i izvorno ga šalju moderatorima. Nismo sigurni hoće li ovo potaknuti igrače na bolje ponašanje ili bi zapravo moglo rezultirati manjim brojem igrača koji koriste funkciju glasovnog chata.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.