Sada je to HBO Max svijet

 

Samo nekoliko nedjelja nakon lansiranja HBO Max-a, što se nadovezalo na već zbunjujuću liniju proizvoda HBO-a HBO, HBO Go i HBO Now, WarnerMedia uvodi neke promjene u pokušaju da umanji zabunu oko toga koja je aplikacija u koje svrhe.

Kratki primer na HBO Max-u, prije nego što nastavimo dalje: HBO Max je AT&T-ova nova usluga za streaming koja vam omogućava pristup čitavoj HBO biblioteci i dodatnom sadržaju poput emisija Cartoon Network i filmova Studio Ghibli. Na pretplatu za HBO Max možete se pretplatiti direktno uz mjesečnu naknadu od 14,99 USD, ali ona se takođe nudi besplatno kod mnogih kablovskih operatera ako ste pretplaćeni na HBO, a besplatna je kao dio nekih AT&T planova za bežični internet, internet ili TV.

Ključna stvar koju treba znati je da je HBO Max zaista proširena i rebranded verzija HBO Now-a, prethodne kompanije usluge streaming-a samo za kompaniju. Na većini platformi, poput Apple TV-a, aplikacija HBO Now direktno je ažurirana i postala HBO Max.

 

HBO Max je trenutno dostupan samo na SAD teritorji

 

Prije postojanja HBO Max-a, pretplatnici kablovskih usluga mogli su gledati HBO emisije pomoću aplikacije koja se zove HBO Go. WarnerMedia će se 31. jula rešiti te aplikacije sa „primarnih platformi“. Ako ste se ranije oslonili na HBO Go, mnogi kablovski operateri će vam dozvoliti da se prijavite na HBO Max. Ono što još morate znati da je HBO Max trenutno dostupan samo na SAD teritorji.

Taj jezik „primarnih platformi“ je važan, jer WarnerMedia još uvijek nije postigao ugovore o dovođenju HBO Max-a na Roku ili Amazon streaming uređaje. Na tim platformama WarnerMedia ne nadograđuje aplikaciju HBO Now da bi postao HBO Max. Umjesto toga, on će preimenovati jednostavno „HBO“, gdje će i dalje koštati 14,99 USD, iako ćete na njemu moći gledati samo HBO sadržaj, a ne prošireni HBO Max katalog. Ova promjena brenda dogodiće se tokom narednih mjeseci, navodi WarnerMedia.

Ukratko, na kraju će postojati samo dvije mogućnosti: korisnici Rokua i Amazona dobivaju HBO aplikaciju, koja vam omogućuava samo gledanje HBO sadržaja, koji je dostupan uz postojeću pretplatu za kablovsku televiziju ili uz plaćanje mjesečne naknade od 14,99 USD. Ovo je problem koji HBO treba riješiti – Roku kontroliše gotovo 45 posto povezanih minuta za streaming video uređaja. Ali za sada, šta je tu je.

Svi ostali dobivaju HBO Max, koji će omogućiti gledanje HBO sadržaja i puno više uz neke postojeće pretplate na kablovske usluge ili uz plaćanje mjesečne naknade od 14,99 dolara.

Možda je malo pojašnjen, ali sve je to još uvijek prilično konfuzno.

(TheVerge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.