Eksterni diskovi nisu novi na tržištu i korisni su ako se puno krećete i podaci vam trebaju uvijek pri ruci. To posebno vrijedi za kreativce poput grafičara, fotografa i video montažera. Ako tražite novo vanjsko rješenje za skladištenje vaših podataka, možda biste mogli provjeriti nove eksterne SSD-ove kompanije Western Digital – My Passport.

Ovi novi SSD diskovi nude se u raznim kapacitetima skladištenja i dostići će i do 2TB. Također se hvale upotrebom NVMe tehnologije koja će im omogućiti da dosegnu brzine pisanja do t0 1,000MB / s i brzine čitanja do 1,050MB / s. Diskovi imaju 256-bitnu AES hardversku enkripciju koja omogućuje lozinku koja će zaštititi vaše datoteke od znatiželjnih očiju, uz otpornost na udarce i vibracije. Novi eksterni SSD diskovi My Passport će koristiti i USB-C povezivanje koje će olakšati povezivanje na novije računare koji su možda odbacili tradicionalnije USB-A portove.

Prema Susan Park, potpredsjednica, Consumer Solutions, Western Digital, „To je moćno i sofisticirano rješenje za svakodnevne stvaraoce sadržaja, kustose i hobiste koji trebaju brzo premjestiti datoteke. Zaobljeni uglovi, talasani valovi i mekane ivice poboljšavaju prenosivost My Passport SSD-a i olakšavaju ga nošenje, a ujedno su i prepoznatljivi kao član u WD-ovoj nagrađivanoj liniji proizvoda My Passport. “

SSD diskovi imaju veću tendenciju da preteknu HDD-ove zbog nedostatka pokretnih dijelova manje su skloni mehaničkim kvarovima. Takođe su daleko brži od klasičnih HDD-ova i manjih gabarita. Cijene SSD skladišta također su u padu tokom godina, što ih čini malo pristupačnijima. Model od 500 GB koštaće 120 USD, cijena za eksterne SSD-ove od 1 TB će biti 200 USD, a 2TB će koštati 380 USD.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.