WhatsApp u posljednjih nekoliko godina stalno dodaje neke nove funkcije, među kojima se ističu: prenos podataka između Android i iOS uređaja i prijave na isti WhatsApp nalog na do četiri uređaja, a sada radi na velikoj novoj funkciji – dijeljenje ekrana

 

WhatsApp radi na novoj funkciji koja omogućava korisnicima dijeljene ekrana svog pametnog telefona sa drugima tokom video poziva.

Ova funkcija olakšava korisnicima da pokažu nešto sa svog telefona drugima putem video poziva. Takođe se može koristiti za dobijanje pomoći od drugih dok radite nešto na telefonu.

Ova opcija je prikazana u obliku nove ikonice telefona sa strelicom koja je usmjerena van uređaja. Nakon što se pritisne na novi taster, iskače poruka koja korisnika pita da li želi da počne sa snimanjem ili prikazivanjem sadržaja na WhatsApp-u.

Uz poruku se prikazuje i obavještenja da će WhatsApp imati pristup bilo kojoj lozinki, fotografiji ili detaljima plaćanja koji se prikažu na ovaj način. Ukoliko je korisnik saglasan sa ovim, može da klikne na „Start now“. Dijeljenje ekrana možete da isključite u bilo kom trenutku.

Funkcija dijeljenje ekrana je već dostupna preko Google Play prodavnice za one koji imaju najnoviju beta verziju (2.23.11.19) WhatsApp-a na svom Android pametnom telefonu. Međutim, u predstojećim sedmicama trebalo da postane dostupna većem broju korisnika.

 

Korisničko ime na svoj profil

 

WhatsApp bi uskoro mogao da omogući ljudima da dodaju korisničko ime na svoj profil. Nova funkcija je uočena u beta verziji WhatsApp-a za Android (v2.23.11.15) od strane WABetaInfo. Korisničko ime na WhatsApp-u funkcionisalo bi na sličan način kao na platformama društvenih medija kao što su Instagram, Facebook i Snapchat. To znači da će to biti jedinstveno ime povezano s jednim profilom i moći ćete ga koristiti za obavljanje više funkcija u aplikaciji.

Uz pomoć ove opcije, ljudi bi vam mogli slati poruke na WhatsApp-u unošenjem vašeg korisničkog imena u prozor „New Chat“ umjesto vašeg telefonskog broja. To znači da više nećete morati dijeliti svoj broj mobilnog telefona s nekim da biste razgovarali s njima na platformi. Mogućnost da to učinite omogućiće vam da broj mobilnog telefona zadržite privatnim, što će poboljšati vašu privatnost.

(IT mixer)