LinkedIn Learning je nevjerojatno korisna i jednostavna aplikacija koja vam pomaže da izvučete maksimum iz svog iskustva učenja. Od dobijanja sertifikata sa vrhunskim kursevima do otkrivanja novih radnih vještina, ovdje ima ponešto za svakoga. Aplikacija pruža pristup hiljadama kurseva koji su prilagođeni vašim potrebama, bez obzira na vaše ciljeve učenja.

U ovoj recenziji bavimo se Android verzijom LinkedIn Learning aplikacije, ali sve navedeno važi i za druge platforme. LinkedIn Learning ima veliki broj besplatnih kurseva i plaćenih kurseva i dostupan je na Android, iOS i putem web sajta.

LinkedIn je prije nekog vremena kupio web sajt lynda.com, koji je fokusiran na besplatne i plaćene kurseve za učenje. Sadržaj tog sajta je sada prikazan u obliku aplikacije nazvane LinkedIn Learning.

Interfejs aplikacije je prilično intuitivan i jednostavan za korištenje, što ga čini dostupnom korisnicima svih uzrasta i nivoa iskustva. Jedna od najboljih karakteristika aplikacije je da prati vaš napredak i nagrađuje vas značkama za završetak kurseva. Također se možete povezati s drugim učenicima koji imaju isto mišljenje, što vam može pomoći da ostanete motivisani i angažovani.

 

Kako početi koristiti LinkedIn Learning aplikaciju?

 

Da bi ste se ulogovali i počeli da koristite tu aplikaciju, prvo ćete morati da napravite svoj nalog na LinkedIn web sajtu, ili da se logujte ako već imate svoj nalog. Ovo možete da uradite preko LinkedIn web sajta ili iz LinkedIn Learning aplikacije.

Aplikaciju možete skinuti na ovim linkovima zavisno od platforme:

Nakon što se ulogujete u aplikaciju, dobićete pristup širokoj bazi od preko 16 hiljada različitih kurseva podeljenih po kategorijama. Ako ste prethodno na LinkedIn-u unijeli svoja iskustva ili oblasti interesovanja, automatski će se pojaviti prijedlozi kurseva iz vaših odabranih oblasti.

Kursevi dostupni su u video formatu, a takođe je omogućena opcija slušanja samo zvuka bez slike što je odlično u situacijama kada ste ograničeni mobilnim internetom. Osim toga, svi kursevi se mogu preuzeti. Ovo će vam olakšati pristup kursevima čak i u situacijama kad nemate pristup internetu.

Možete da sačuvate bilo koji kurs koji vam se dopada u sekciji „Lista želja“. Time ćete moći da napravite odvojene kategorije da biste lakše navigirali do željenog kursa. Ako odlučite da prekinete kurs tokom gledanja, vaš napredak će biti sačuvan, tako da ćete bez problema moći da ga nastavite kada god želite.

Takođe, kursevi mogu da sadrže sekciju sa diskusijom i pitanjima i odgovorima, zadatke za vježbanje i/ili fajlove koji su važni za kurs. Korisnici mogu da ocjenjuju kurs na osnovu iskorišćenosti tih mogućnosti, a ova informacija pomaže u odabiru da li vrijedi da se platite za kurs ili ne.

 

Odlična aplikacija za učenje gdje će svako naći nešto što ga interesuje

 

Sve u svemu, ako želite proširiti svoje znanje ili steći više vještina, onda je LinkedIn Learning odlična aplikacija koju možete imati u svom kompletu alata. Sa svojim sveobuhvatnim katalogom kurseva, dizajnom prilagođenim korisniku i korisnim alatima za učenje, to je odličan način da svoje iskustvo učenja podignete na višu razinu.

Na kvalitet aplikacije nemamo pritužbi. Radi savršeno i nudi izuzetne mogućnosti za upotrebu na mobilnim uređajima. Međutim, da li će vam ta platforma za učenje biti od koristi zavisi isključivo od kurseva koje nudi – a to je stvarno puno – te je na vama da procijenite.

Ukoliko vam je ovo nedovoljno, pogledajte naš članak o besplatnim MIT kursevima koje možete pohađati.

A kada ste već ulogvani na Linked in zapratite i IT mixer, svakodnevno vas apdejtujemo sa novostima iz IT svijeta.